You are here

Ženské halové majstrovstvá Slovenska ( Senica, 11.12.2016 )

Začiatok halovej sezóny patril 11.12.2016 Ženským halovým majstrovstvám Slovenskej republiky, ktoré sa konali, ako sa už stáva zvykom, v Senici. Pred nami bol jeden hrací deň, niekoľko 24 minútových zápasov a vidina, minimálne, obhájenia 2.miesta z predchádzajúceho roka.  Úloha to nebola jednoduchá, nakoľko nás bolo len 5, čo bol zároveň aj minimálny počet hráčok na ihrisku, preto patrí vďaka posile z tímu Sky Up – Saške Štósovej. Tím U.F.O. reprezentovali: Bibiána Pinkasová, Soňa Kubišová, Michaela Rafajová, DominikaŠišková, BarbaraŠišková.

V úvode nás čakali dva skupinové zápasy – prvý proti tímu Kus Plastu-Kus ženy zo Senice a druhý proti dievčatám z Turzovky – North Side Woman.  Víťaz skupiny postupoval priamo do semifinále, preto bol prvotný cieľ jasný - vyhrať oba zápasy.  V prvom zápase proti tímu Kus Plastu – Kus ženy sme vyhrali celkom jasne 14:1. Napriek skóre sa súperky snažili ako sa len dalo a ich výkon bol veľmi sympatický, pre mnohé to bol ešte len prvý turnaj. Pred zápasom proti tímu Norh Side Woman sme mali menšie obavy zo zdramatizovania zápasu, nakoľko veľa hráčok pôsobilo v slovenskom reprezentačnom tíme. Hneď na začiatku sme vsadili na zónovú obranu, ktorá robila súperkám problém, zároveň sme si držali svoje útoky a zápas sme vyhrali 11:4. Automaticky sme tak získali už spomínaný postup do semifinále, kde nás čakal súper z druhej skupiny, bratislavský tím Outsisters.

Veľmi sme si priali, aby sa nám zápas podarilo vyhrať. Očakávali sme náročnejší priebeh zápasu, ale ako aj v predchádzajúcich zápasoch, sme vsadili na trpezlivosť, či už pri obrane, tak aj v útoku. Z odohraných troch zápasov, bol zápas proti Outsisters určite najlepším zápasom, ktorý sme vyhrali 8:3.

Veľké ,,prekvapenie,, bolo vo finále, proti bratislavskému tímu Layd´s. Hneď v úvode sa nám podarilo súperkám ,,zobrať,, dva útoky  a skórovať. Veľmi pekne sa pozeralo na skóre 2:0 v nášoch prospech. Následne však prišiel bohužiaľ obrať, na ihrisku nám nevychádzalo takmer nič, či už pri útoku ako aj pri obrane, súperky dotiahli náskok a nám sa nepodarilo bodovať už ani raz, zápas sme prehrali 2:13. Sklamanie bolo veľké, ale súperky si v tomto príprave výhru zaslúžili.

Zo ženských halových majstrovstiev Slovenskej republiky sme si odniesli konečné 2.miesto, tretíkrát po sebe :-) V hodnotení spirit of the game sme skončili na 3.mieste. Zároveň ďakujeme chalanom z tímu za podporu :-)

 

 

 

Created by ryska