You are here

1.ligové kolo Ultimate Frisbee ( Turzovka, 5.-6.5.2018 )

V ústrety starej-známej Turzovky sme sa vydali nie prvýkrát, tentokrát nás čakalo prvé ligové kolo. Naša účasť bola dôležitá, nakoľko sa zmenil formát ligy a výsledky z jednotlivých ligových kôl ,,otvárajú dvere,, na postup na Majstrovstvá SR. Turnaja sa zúčastnili: Bibiána Pinkasová, Michaela Rafajová, Dominika Horváthová, Ivan Sekera, Jozef Horváth, Tomáš Lehuta, Martin Uhlík a Samuel Strečanský.

Trošku ,,oklieštenú,, zostavu oslabenú zdravotnými problémami rôzneho druhu :-) čakal ako prvý súper v skupine - Baník Lásky Prievidza. Vzhľadom na väčší počet hráčov, prevažne mužského pohlavia, v porovnaní s našim tímom, sme čakali pomerne jasné víťazstvo súpera.  Od prvého zápasu sme sa spoliehali na vietor, ktorý nám hral ,, do karát,, hlavne pri našej vycibrenej zónovej obrane a nebiť našich pokazených útokov, by bola možno výhra na našej strane. Takto sme si odniesli prehru z prvého zápasu 7:10.

Druhý zápas sme odohrali proti tímu North Side B. Oproti omladenej zostave sme nepolavili a držali sme sa našej poctivej obrany a trpezlivého útoku. Napriek jasnej výhre 15:1, sa súperovi podarilo dopracovať k pekným útokom, ktoré však pred našou zónou nevedeli premeniť na bod. Turnaj bol pre nich hlavne o naberaní nových skúseností.

Tretí zápas v skupine sme odohrali proti tímu North Side A. Vedeli sme, že ich jasným cieľom bude výhra a že to nebude jednoduchý zápas. Našťastie sme sa aj na tento zápas dobre skoncentrovali, nedopustili sme žiadne prekvapenie a odniesli sme si druhý výhru v skupine 10:7, čo nás posunulo do krížového zápasu, z ktorého víťaz postupoval do bojov o popredné priečky. Tím Kus Plastu, nebol ani zďaleka jednoduchým súperom. Už po prvých minútach sme vedeli, že to bude boj o každý jeden bod. Na obidvoch stranách bolo vidieť značnú dávku únavy z predchádzajúcich zápasov, body boli dlhé a vrámci jedného bodu sa niekoľkokrát vymenila obrana s útokom. Štastie bolo nakoniec však na našej strane a deň sme zakončili výhrou 8:7. 

Nedeľný ránný zápas proti tímu Outsiterz pod ,,vedením,, nášho Maťa Lietavca bol veľmi dôležitý. Výhra by nám zabezpečila najhoršie druhé miesto (v prípade prehry vo finálovom zápase). Do zápasu sme nastúpili úspešne s náskokom 2:0 a postupne sme si vypracovali náskok 9:6. Nikto z nás už nečakal žiadne prekvapenie. Bohužiaľ nastal obrat. Okrem toho že mali v tíme výborného handlera, zabrala ich zmena obrany a my sme začali hlavne pri útokoch zlyhávať. Nakoniec sme si odniesli prehru 10:12. Do posledného zápasu o tretie miesto sme išli s nádejou na víťazstvo. Zápas proti tímu Mental Discorders nebol jednoduchý, spojila sa skúsenosť s mladíckou nebojácnosťou, a hoci sa nám podarilo dostať do náskoku dvoch bodov, súper ho dotiahol a vyhral 11:14.

Z prvého ligového kola sme si nakoniec po dvoch tesných prehrách odniesli 4.miesto. S výsledkom sme boli spokojný, nakoľko sme vedeli uhrať veľmi pekné a vyrovnané zápasy. Zároveň sme si vedomí toho, že máme na čom pracovať, aby ďalšie prípadné umiestnenie bolo zas o čosi lepšie.

Sumár výsledkov:

U.F.O. Špačince - Baník Lásky              7 : 10

U.F.O. Špačince - Norh Side B            15 : 1

U.F.O. Špačince - Norh Side A            10 : 7

U.F.O. Špačince - Kus Plastu                8 : 7

U.F.O. Špačince - Outsiterz                 10 : 12

U.F.O. Špačince - Mental Discorders   11 : 14

Víťaz spirit of the game : Kus Plastu.

Created by ryska