You are here

Halové majstrovstvá Slovenskej republiky ( Hlohovec, 13.-14.02.2016 )

Po novom roku sa už tradične konajú halové Majstrovstvá Slovenskej republiky, opäť tradične v Hlohovci a aby to bolo kompletné tak aj tradične s účasťou špačinského tímu. Turnaj sa odohral v hádzanárskej športovej hale v Hlohovci, ktorá spĺňa všetky predpoklady aby mohla byť dejiskom takto významného turnaja.

Tím U.F.O. Špačince reprezentovali: Bibiána Pinkasová, Soňa Kubišová, Michaela Rafajová, Tomáš Lehuta, Ivan Sekera, Jozef Horváth, Ondrej Lietavec, Matej Peterka, Samuel Strečanský, Milan Hajšo, Zdeno Lehuta (sobota), Martin Uhlík (nedeľa) a ako podpora aj nehrajúci členovia, Dominika, Dodo, Aďa, Matej, Sabina, Baša...  Turnaja sa zúčastnilo desať tímov, ktoré sa kvalifikovali či už priamo z minulého roka alebo prešli kvalifikáciou. Tímy boli rozdelené do dvoch skupín, skupiny A a skupiny B. V skupine B sa tím U.F.O. Špačince stretol vo vzájomných zápasoch s tímami Paskudy, Kus Plastu, Expendables a Outsiterz.

Hneď prvý zápas U.F.O.Š. nastúpilo proti tímu Paskudy zo Sabinova. Ide o mladý tím, ale herne veľmi vyspelý. Začali sme pozvoľna a to malo za následok, že po chvíli sme prehrávali 5:8. Našťastie sme sa ukľudnili a tromi rýchlymi bodmi sme do polčasu dorovnali na 8:8. Do druhého polčasu sme vbehli zodpovednejšie a ďalšími tromi bodmi sme súperovi pre zmenu utiekli my. Toto skóre sme si už strážili a tak zápas skončil v náš prospech 15:13. Na prvý zápas bolo tempo naozaj vysoké čo bolo len predzvesťou toho, že na HMSR neprišiel nikto odpočívať.

ým naším súperom v základnej skupine bol tím Kus Plastu Senica. Znova sme mali zlý začiatok kedy sme prehrávali dokonca 0:3. Sériou pekných bodov 1:3, 2:3, 2:4, 4:4,.... 7:7 sme však skóre dorovnali a bodom na 8:7 aj vyhrali prvý polčas. V tempe z konca prvého polčasu sme pokračovali aj v tom druhom. Krásnou hrou sme súperovi utiekli na 12:7. To už bolo naozaj dosť na to aby sme kontrolovali zápas až do konca a tak sme si pripísali druhé víťazstvo v pomere 15:13.

Tretím zápasom dňa bolo súperenie s tímom Expendables. Výber toho staršieho avšak najskúsenejšieho čo slovenské frisbee ponúka úplne zmenilo náš prístup k hre. Vedeli sme, v čom sú kvality nášho súpera a tomu sme podriadili aj taktiku. Ako to už býva pravidlom začiatok sme opäť nezvládli. Prehrávali sme 0:3 a bolo potrebné sa upokojiť. Hrali sme dobre v obrane ale zbytočne sme boli nervózni v útoku. Po menšom dohovore sme sa otriasli a prvý polčas stiahli náskok súpera na 4:5. Druhý polčas sme opäť hrali lepšie. Vyhrávali sme 7:6. Následne sme sa doťahovali po bode. 7:7, 8:7, 8:8, 9:8 až sa nám podarilo odpútať na 13:11. Záver sme ale takticky nezvládli. Bola iba chvíľka do konca zápasu, keď sme zbytočne strácali disk a súper všetko trestal. 13:12, 13:13. Mali sme opäť disk a útočili. Do konca bolo hádam 10 sekúnd keď sme zbytočným hodom do zóny stratili disk - zase. Súper rozohrával, hodil disk do zóny kde to Branki s prehľadom chytil a prehrávali sme 13:14. Do konca zostávali 2 sekundy. Jožo chytil disk hodil do zóny súpera, avšak bod z toho nebol a tak sme si pripísali prvú prehru. Aj keď veľmi veľmi tesnú. Žiaľ toto sa nesmie stávať. Vyhrávať 13:11 a prehrať 13:14 behom jednej minúty je tvrdou príučkou.

Posledným zápasom dňa bol zápas s tímom Outsiterz. Veľmi sme chceli zápas vyhrať pretože stále sme mohli pomýšľať na víťazstvo v skupine vďaka ostatným výsledkom a zabezpečiť si tak priamy postup do hornej štvorky. Zápas sa nám však vôbec nevydaril. Od začiatku sme ťahali za kratší koniec. Prehrávanie 0:2 a polčas 2:9 nebol vôbec to čo sme čakali. Po polčase sme sa snažili hru zlepšiť čo nám aj vychádzalo. Zápas skončil našou prehrou 11:15 a aj napriek tomu, že sme druhý polčas hrali super a vyhrali ho, nestačilo to na náskok, ktorý si súper vybudoval v prvom polčase. Týmto zápasom sme obsadili v skupine tretie miesto a v nedeľu nás tak čakal tím z druhého miesta A skupiny. 

V nedeľu sme nastúpili proti tímu Discredit o postup do hornej štvorky. Bolo nutné hrať od začiatku, pretože včerajšok nám ukázal, že makať iba v druhom polčase nemusí stačiť. Išlo nám to dobre a vyhrávali sme 4:2 potom 5:3 no niekde sme zaspali, pretože polčas sme prehrali 7:8. Druhý polčas začal skvelo už po prvom hode. Hráč tímu Discredit hneď po rozohrávke kopol do disku čo znamenalo pooldrop pri ich zóne. Z čoho sme dali hneď bod. Po polčase sme skúsili hrať zónovú obranu. Toto bolo to správne rozhodnutie, pretože súperovi to robilo veľké problémy. Otočili sme zápas na 10:8. Stále sme to držali o dva body až do stavu 15:13. Tu sme už nenechali nič na náhodu a ďalšími bodmi doviedli zápas k víťazstvu 17:13. Sonka dala druhý turnajový layout. Takže zápas na jednotku.

O postup do finále sme sa stretli s tímom Outsiterz. Vedeli sme, že sú hrateľní a ak podáme výkon ako vo včerajšom druhom polčase mohli by sme vyhrať. Toto sme ale nezvládli. Rovnako sme prehrávali 2:9. Dotiahli sme síce na 5:10 a donútili súpera k timeoutu, ale na otočenie sme nemali dosť síl. K tomu sa nám zranil aj Lehu, čo bola ťažká strata. Zápas sme prehrali v pomere 7:16 a odsunulo nás to do bojov o tretie miesto.

Vyvrcholením dňa bol nakoniec zápas o konečné 3.miesto, kde sme sa stretli s tímom Baník Lásky. Zápas to bol ako sa patrí - hodný boja o posledné miesto na bedni. Prehrávali sme 0:1 no dorovnali sme na 1:1, následné body 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, iba ukázali aký to bude náročný duel. Druhý polčas sme začali zónou, ktorú sme hrali naozaj výborne. Súper nemal šancu preniknúť do zóny. Natrápil sa pri každej prihrávke a ak skóroval, tak veľmi riskantne na kraj zóny kde stal hráč na jednej nohe aby si našiel kúsok miesta. My sme však kazili útoky, veľa dropov a záhodov prispelo k tomu, že sme prehrávali 7:9. Na to koľko chýb sme robili je až obdivuhodné že súper nedal bodov viac, čo len potvrdzuje, že naša obrana bola perfektná. Ako sa blížil koniec zápasu začali sme v útoku viac riskovať čo sa nevyplatilo a súper všetko trestal. Zápas sme prehrali 7:11.

turnaji sme tak obsadili 4.miesto a zopakovali sme naše najlepšie umiestnenie na HMSR z roku 2014 kde sme boli rovnako štvrtý.

Turnaj však hodnotíme veľmi pozitívne. Naša hra sa rapídne zlepšila. Každý hráč vie čo je jeho úloha, obranu máme výbornú. Zistili sme že sme tímom druhých polčasov a treba nám zlepšiť útok. Keď si uvedomíme, že išlo o turnaj z kategórie OPEN a niektoré tímy hrali bez báb, sme ešte spokojnejší. Nonstop počas celého turnaja hrali aj naše baby. Vždy bola jedna na ihrisku a ani za nepriaznivého stavu nešli dole z hry. To nám len potvrdzuje, že by sme sa mali zamerať viac na MIX, kde by sme mohli mútiť vody na prvých troch miestach. A čo je podstatné kvalifikovali sme sa na HMSR 2017 priamo bez nutnosti absolvovať kvalifikáciu.  

Výsledky tímu:

U.F.O. Špačince-Paskudy                            (15:13)

U.F.O. Špačince-Kus Plastu                        (15:13)

U.F.O. Špačince-Expendables                   (13:14)

U.F.O. Špačince-Outsiterz                          (11:15)

U.F.O. Špačince- Discredit                          (17:13)

U.F.O. Špačince-Outsiterz                          (7:16)

U.F.O. Špačince-Baník Lásky                     (7:11)

Štatistika tímu:

Celkové skóre:                 85:95(-10)

Zápasy:                                7

Výhry:                                  3

Prehry:                                4

Remízy:                               0

Celkové výsledky:

1. Outsiterz

2. Expendables

3. Baník Lásky

4. U.F.O. Špačince

5. Mental Discorders

6. Paskudy

7. Kus Plastu

8. Discredit

9. Scorpions

10. KeFEAR

 

Ondrej Lietavec

Created by ryska