You are here

Halové majstrovstvá Slovenskej republiky v kategórii open (Hlohovec, 04.-05.02.2017)

Po novom roku sa už tradične konali halové Majstrovstvá Slovenskej republiky, opäť tradične v Hlohovci, a aby to bolo kompletné, tak aj tradične s účasťou špačinského tímu. Turnaj sa odohral v hádzanárskej športovej hale v Hlohovci, ktorá spĺňa všetky predpoklady, aby mohla byť dejiskom takto významného turnaja.

Tím U.F.O. Špačince reprezentovali: Bibiána Pinkasová, Soňa Kubišová, Michaela Rafajová, Tomáš Lehuta, Ivan Sekera, Jozef Horváth, Ondrej Lietavec, Milan Hajšo, Martin Uhlík a ako podpora aj nehrajúci člen, Dominika. Turnaja sa zúčastnilo desať tímov, ktoré sa kvalifikovali či už priamo z minulého roka alebo prešli kvalifikáciou. Tímy boli rozdelené do dvoch skupín, skupiny A a skupiny B. V skupine B sa tím U.F.O. Špačince stretol vo vzájomných zápasoch s tímami Kus Plastu, Expendables, Northside Turzovka a Mental Discorders.

Hneď prvý zápas nastúpilo U.F.O. Špačince proti tímu Kus Plastu. Po chvíli sme vyhrávali 3:1, no súper to dotiahol na 4:4. Našťastie pre nás sme zabrali a polčas sme vyhrali 7:4. Do druhého polčasu sme vbehli zodpovednejšie a náskok sme zvýšili na 9:4. Toto skóre sme si už strážili, a tak zápas skončil v náš prospech 16:9. Na prvý zápas bolo tempo naozaj vysoké, čo bolo len predzvesťou toho, že na HMSR neprišiel nikto odpočívať.

Druhým naším súperom v základnej skupine bol tím Expendables. Zápas bol veľmi vyrovnaný. Od úvodu zápasu sme sa doťahovali bod po bode a čo svedčilo aj skóre v polčase 7:7. Po polčase to pokračovalo podobne, no tesne pred koncom sa nám podarilo odpútať o dva body, ktoré sme si strážili a súpera donútili k chybám. Zápas sme vyhrali 17:14.

Tretím zápasom dňa bolo súperenie s tímom Northside Turzovka. Vedeli sme, že to je papierovo najľahší súper, no ako na potvoru sa nám proti nim hralo veľmi zle. Nevieme kde bola chyba, no nevychádzalo nám takmer nič. Síce sme vyhrávali 3:1, no súper dorovnal na 3:3, 5:5, 6:6 až súper vyhrával 6:8. Našťastie sa nám podarilo tento stav otočiť na 9:8, dokonca ho zvýšiť na 12:9, zápas našťastie skončil 12:10 v náš prospech a tak sme zaznamenali tretie víťazstvo.

Posledným zápasom dňa bol zápas s tímom Mental Discorders. Keďže Mental Discorders mal už dve remízy a jednu výhru, boli sme vo viere, že bez ohľadu na výsledok sme víťazmi skupiny, keďže za víťazstvo sme rátali s 3 bodmi. Do zápasu sme preto nastúpili s absolútnym kľudom. Hra bola celkom vyrovnaná a stále to bolo o bod, či na jednej, alebo druhej strane. Na konci sa misky váh preklopili na našu stranu a zápas sme vyhrali 15:13. Týmto zápasom sme obsadili v skupine prvé miesto a tak sme mali účasť v hornej štvorke istú. Až doma sme zistili, že za víťazstvo sú iba dva body a prehra s Mental Discorders by nás stála víťazstvo v skupine. Našťastie to dobre dopadlo, no ten šok, v akom omyle sme boli nás mohol stáť veľa.

 

V nedeľu náš čakali dva veľmi dôležité zápasy. V prvom zápase, v ktorom nám išlo o postup do finále,  sme nastúpili proti tímu Os zla. Hra bola veľmi rýchla z oboch strán a polčas sme prehrali 7:9, do druhého polčasu sme nabehli lepšie, a aj keď sme ho neprehrali, nestačilo to na víťazstvo, a zápas sme prehrali 14:16. Tým bola účasť vo finále zmarená a išli sme bojovať o tretie miesto.

Našim súperom v boji o tretie miesto boli nečakane Outsiteri, ktorý prehrali s Baníkom Lásky. Vedeli sme, že sú hrateľní,  a ak zabojujeme, môžeme vyhrať. Znova to bol veľmi vyrovnaný zápas. A aj keď sme prehrávali o dva body, do polčasu sme stiahli dvojbodové manko a polčas skončil 10:10. Ďalší vývoj zápasu bol omnoho lepší z našej strany. Po polčase boli momenty, kedy sme vyhrávali a hra bola určite napínavá aj pre diváka. Veľa krásnych bodov a hodov na oboch stranách, bolo potešením pre každého. Pred koncom zápasu sme prehrávali 18:17 a disk mal súper. Do konca zostávala necelá minúta a my sme brali timeout. Povedali sme si obrannú stratégiu a vyštartovali dohrať zápas. Skvelá obrana nám zabezpečila získanie disku a stále ,,žila,, nádej na víťazstvo. Mohli sme za necelých 20 sekúnd vyrovnať a posunúť tak zápas do predĺženia. Aj únava zohrala svoje a tak sa stalo, že sme disk stratili vlastným záhodom a zápas sme prehrali 18:17.

Na turnaji sme tak obsadili 4.miesto a zopakovali sme naše najlepšie umiestnenie na HMSR z roku 2014 a 2016 kde sme boli rovnako štvrtý. Turnaj však hodnotíme veľmi pozitívne. Naša hra sa rapídne zlepšila. Každý hráč vie, čo je jeho úloha, obranu máme výbornú. Keď si uvedomíme, že išlo o turnaj z kategórie OPEN a niektoré tímy hrali bez báb, sme ešte spokojnejší. Nonstop počas celého turnaja hrali aj naše tri baby. Vždy bola jedna na ihrisku a ani za nepriaznivého stavu nešli dole z hry. Aj s babami sme hrali vyrovnané zápasy s čisto mužskými tímami. A čo je podstatné, kvalifikovali sme sa na HMSR 2018 priamo bez nutnosti absolvovať kvalifikáciu.  

Výsledky tímu:

U.F.O. Špačince-Kus Plastu                 16:9

U.F.O. Špačince- Expendables            17:14

U.F.O. Špačince-Northside Turzovka   12:10

U.F.O. Špačince- Mental Discorders    15:13

U.F.O. Špačince-Os zla                         14:16

U.F.O. Špačince-Outsiterz                    17:18

Created by ryska