You are here

Halové majstrovstvá Slovenskej republiky v kategórii woman ( Radoľa, 2.-3.3.2019 )

Po zakončení halovej sezóny v kategórii open pred pár týždňami, nás ďalej čakala divízia woman, pre tento rok v obci Radoľa, neďaleko Źiliny. Víkend 2.-3.3.2019 teda patril ďalším halovým majstrovstvám Slovenska. V sobotu si sily zmerali slovenskí juniori do 20 rokov, mladými majstrami 2019 sa stali junáci zo severu - North Side, tímu gratulujeme a len tak ďalej ! :-)  Druhý deň, nedeľa, už niečo znamenal aj pre nás - skoro ráno sme si pobalili tašky a vyštartovali s odhodlaním bojovať o titiul ženských majsteriek.

Po ceste sme sa už tradične ešte museli zastaviť na pumpe na kávu, Red Bull a vysokokvalitné bio raw raňajky. Po príchode do telecvične sme sa prezliekli do dresov, prezuli do haloviek, napustili vodu a rozcvičili sa na skupinové zápasy. Do hry nastúpili: Bibiána Pinkasová, Soňa Kubišová, Barbara Šišková, Dominika Horváthová, Sabína Hluchová a posily z tímu Paskudy: Barbora Berková a Katarína Muranská.

Prvý skupinový zápas nám začínal 11:00 proti tímu North Side C. Od začiatku sme sa rozhodli v obrane hrať zónu, súperky boli len začínajúce hráčky ultimate, tak nám hra vychádzala a zápas skončil našou výhrou so skóre 18:1. Napriek tomu, že body padali stále v náš prospech, dievčatá hrali nepretržite s nadšením pre hru. Neprestávajte, trénujte ďalej a tešíme sa na zápasy v ďalších rokov ! :-)

Do druhého zápasu sme išli s vedomín, že to bude jeden z najťažších v skupine. 12:00 sme nastúpili na ihrisko s tímom North Side woman. Baby pravidelne trénujú, za rok spolu odohrajú nie jeden zápas, rok čo rok sú lepšie a lepšie, zohranejšie ... V obrane sme naďalej zostali verné našej zóne, v útoku sme skúsili vystriedať viac možností. Prvá polovica zápasu nám vychádzala a polčas patril nám. Posledné minúty sa nám prestalo dariť, body sme strácali na vlastných chybách a stratili sme dravosť, ktorá súperkám vychádzala - baby stav otočili vo svoj prospech a skóre 9:9 v ,,universe pointe,, zakončili bodom v našej zóne. Prehra 9:10.

Ďalší zápas nás čakal s tímom z Prievidze - Baník Lásky. To, že tento zápas nebude žiadna prechádzka nám bolo jasné už dávno, baby sme videli hrať na HMSR open, kde išli ako na baterky. Na oboch stranách ihriska bolo vidieť chuť vyhrať. Súperky nám dokázali neraz našu obranu zlomiť a dostať sa k našej zóne. Zápas síce skončil výhrou 11:2, ale dievčatá nám to nedali zadarmo, často na ich strane chýbal len kúsok trpezlivosti.

Ostával nám posledný skupinový zápas proti tímu North Side B. Začínali sme obranou, v ktorej sme pravdepodobne zaspali a súperky otvorili zápas ich bodom. Naďalej sa nám skúšali našu zónovú obranu prehadzovať, čo im párkrát vyšlo, potom sme sa našťastie zobudili a začali hrať svoju hru. Pripísali sme si tretiu výhru  14:3.

Po krátkej pauze nasledovali krížové zápasy štýlom prvý so štvrtým, druhý s tretím, posledný tím v skupine už teda nemal jediný šancu na postup. S jednou prehrou sme skoničli v skupine druhé. Krížový zápas nám vyšiel proti Baníku Lásky. To, že sa baby budú snažiť dať do toho všetko a prebojovať sa do finále, nám nebolo treba hovoriť dvakrát. Začali sme naplno od prvej sekundy a darilo sa nám zostávať ,,na vrchu,, . Súperky si možno všimli, že sme neskôr poľavili, čo využili a priebehom pár minút skóre ukazovalo 5:4, kde nám prestávalo byť všetko jedno a museli sme znova zapnúť.  Druhá polovica zápasu bola vypätá, behalo sa na každej strane. Zápas skončil v náš prospech 9:4. Baníčky na ihrisku ale nechali kus seba, kus lásky, a treba ich pochváliť za ich krásnu hru !

Finále - boj o zlato - Norh Side vs U.F.O. Špačince. Neplánovali sme ďalší rok odísť domov so striebrom. Nastúpili sme s chladnou hlavou ale veľkým odhodlaním. Prvé minúty ukazovali skóre 4:0 pre nás, takže sme začali byť pokojnejšie. Súperkám dravosť ale stále nechýbala. Zrazu padli 3 body po sebe v našej zóne. 4:3. Na dno svojich síl museli siahnúť obe strany. Našim plánom bola 100 percentná obrana a kľudný útok, to nám vychádzalo. Konečne to prišlo a rok 2019 sa stal našim. S výsledkom 10:6 sme sa stali halovými majsterkami Slovenska !

S medailami na krku, úsmevom na tvári a šampanským sme mohli ísť domov. :-)

Výsledky zápasov:

U.F.O. - Norh Side C               18:1

U.F.O. - Norh Side                   9:10

U.F.O. - Baník Lásky               11:2

U.F.O. - Norh Side B               14:3

U.F.O. - Baník Lásky               9:4

U.F.O. - North Side                 10:6

Celkové poradie:

1. U.F.O. Špačince

2. Norh Side Woman

3. Baník Lásky

4. Norh Side B

5. Norh Side C

Spirit of the game: North Side Woman

 

Biba

Created by ryska