You are here

Majstrovstvá Slovenskej republiky v kategórii mix ( Rovensko, 09.-10.06.2018 )

Organizátorom tohtoročných Majstrovstiev Slovenskej republiky v kategórii MIX (3 - 4 dievčatá na ihriksu) bol tím Kus Plastu Senica. Vonkajšie majstrovstvá sa konali druhýkrát, minulý rok sme sa ich nezúčastnili pre malý počet dievčat. Tento rok sa turnaja zúčastnilo sedem tímov, a tak sme si zahrali systémom každý s každým.

Tím U.F.O. Špačince reprezentovali: Zdeno Lehuta, Samuel Strečanský, Ondrej Lietavec, Tomáš Lehuta, Dominika Horváthová, Michaela Rafajová, Jozef Horváth, Samuel Kukan, Michal Kšinant, Miloš Pražić, Katarína Muranská, Barbora Berková a Mark Tylor. V tíme Outsiterz sme mali tiež špačinčana - Mateja Lietavca.

Pred nami bol náročný víkend nielen pre nízky počet dievčat, ale aj vzhľadom na teplé počasie a ,,netradičnejšiu,, zostavu tímu na ihrisku :)

Pred sobotným úvodným zápasom nás čakala rozvička - Tomášove jedno koliečko okolo ihriska na rozbehanie sa, v preklade znamenajú vždy minimálne dve koliečka :) Napriek všetkému sme to zvládli aj s rozcvičkou spätou so zemou :) a čakal nás úvodný zápas turnaja proti tímu Outsiterz. Zo začiatku to bolo ako tak dobré. Prehrávali sme 0:1, ale vyrovnali sme na 1:1. Znova sme prehrávali 1:2, ale zase sme dotiahli na 2:2. Potom sme pre zmenu prehrávali o dva body 2:4, ale to už sme nedotiahli. Súper si stále držal náskok 2-3 bodov a polčas sme prehrali 5:8. Po polčase to bolo ešte horšie. Dali sme iba 1 bod a celý zápas sme tak prehrali 6:15.

V druhom zápase dňa nás čakal „domáci“ tím a organizátor turnaja Kus Plastu. Začiatok bol podobný ako v predchádzajúcom zápase. Prehrávali sme 0:2, ale dotiahli sme na 2:2. Prehrávali sme 2:4, ale potom sme to dokonca otočili na 5:4 v náš prospech. Súper ale tiež ukázal bojovnosť a otočil na polčasových 5:8. Druhý polčas sme mali ešte horší ako v prvom zápase. Nedali sme ani jeden bod, a tak sme celý zápas prehrali 5:13. Nebolo to ani tak silou súpera, ako množstvom chýb na našej strane, čo súper samozrejme efektívne využíval. Nezostávalo nám nič iné, len zdvihnúť hlavy, a začať si turnaj užívať bez ohľadu na výslekdy samotných zápasov.  

Tretí sobotný zápas nás čakal súper z Košíc - KEFEAR. Tu už sme si povedali, že potrebujeme aj nejakú výhru,  ak chceme bojovať o popredné priečky, a tak sme sa snažili viac sústrediť a nepanikáriť. Zmena štýlu hry a zónová obrana priniesla svoje ovocie. Síce sme prehrávali 0:1, no otočili sme na 3:1. Ďalej to išlo vyrovnane 3:2, 5:2, 5:3, 7:3, 7:4 až na polčasových 8:4. Po polčase sme navýšili náskok na 10:5. Postupne to bolo 10:6, 10:7, 11:7 11:8 a záverečným bodom sme vyhrali 12:8.  

V záverečnom zápase dňa, proti tímu NorthSide, sme opäť museli zabrať, inak by boli naše postupové šance ohrozené. Začali sme dobre 1:0, postupne 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3 4:3, 4:4 a bolo jasné že zápas budú rozhodovať chybičky. Znova sa naklonil jazýček váh na našu stranu 5:4, ale potom súper otočil na 5:7. Síce sme znížili na 6:7, no aj tak sme polčas prehrali 6:8. Po polčase sme nezostali našej povesti ,,neskórovania,, nič dlžný a prehrávali sme 6:10. Do konca zápasu nám ostávalo cca 10 minút a situácia vôbec nebola priaznivá. Napriek tomu sme skvelou hrou donútili súpera k chybám a postupne sme sériou piatich bodov vyhrali celý zápas v pomere 11:10. Neuveriteľný obrat :-)

Sobotný deň sme ukončili dvomi prehrami a dvomi výhrami, čo nebolo až také zlé a stále žila nádej na lepšie umiestnenie. Kedže sme pána Lietavca mali k dispozícii na ihrisku len v sobotu, nedeľňajší opis zápasov bude ukrátený o detailné štatistiky vývoja zápasov :-)

Každopádne sme sa dočkali nedele. Zostali sme len tri dievčatá a aj z tých troch kúskov Katka bojovala s bolesťou kolena, ktorá ju obmedzovala pri hre, ale napriek tomu to nevzdala a nastúpila do zápasu. Pred zápasom nám bola objasnená veľmi dôležitá vec a to, že bolesť kolena vo veku 17 rokov je zdravotný problém, ale vo veku 30 rokov, to už je ,,staroba,, :D :D :D Zahájili sme zápas proti tímu Baník Lásky Prievidza. Postavila sa pred nás kombinácia mladých odhodlaných dám a starých skúsených harcovníkov. Nenechali sme však nič na náhodu, vsadili sme na zónovú obranu, ktorá fungovala a robila súperový problémy. Napriek tomu sa súperovi podarilo dať niekoľko pekných útokov, čo nás však neobralo o výhru v tomto zápase 14:6.

Ďalší zápas sme nastúpili proti tímu Iron Horse, ktorý prechádzal turnajom bez jedinej prehry. Vedeli sme, že nádej na výhru nie je vysoká, nakoľko síl ubúdalo, ale napriek tomu sme nešli do zápasu s cieľom vzdať to. Vedeli sme čo a ako chceme hrať, všetky naše útoky však končili na rozohrávkach na handleroch, ktoré sa nemali ako posúvať ani len do stredu ihriska. Súper si udržal svoju trpezlivú hru a zo zápasu sme si odniesli prehru 3:15.

Po zápasoch každý s každým sme skončili na 4.mieste a čakal nás najdôležitejší zápas turnaja s tímom, ktorý skončil na 3. mieste o to, kto skončí na konečnom treťom mieste. Opäť sme nastúpili proti tímu Kus Plastu, nabudení s cieľom dať do zápasu úplne všekto. Úvod bol fantastický nakoľko sme si vytvorili náskok dvoch bodov, ktorý sme si počas celého zápasu udržiavali a pomaly ho navyšovali. Zbrklé útoky zo začiatku zápasu vymenila istota a trpezlivosť. Taktiež aj zónová obrana našla svoje uplatnenie. Naučili sme sa ako nevyužívať osobnú obranu cca 2 metre od hráča :D Ako sa ,,položiť,, na ihrisko keď nestíhaš za diskom....:D Záver zápasu fanatistický - U.F.O. Špačince vyhráva 15:7 a z turnaja si odnáša ďalšiu medailovú pozíciu - 3.miesto.  

 

Výsledky zápasov:

U.F.O. - Outsiterz                6:15

U.F.O. - Kus Plastu              5:13

U.F.O. - KEFEAR               12:8

U.F.O. - NorthSide              11:10

U.F.O. - Baník Lásky          14:6

U.F.O. - IronHorse                3:15

U.F.O. - Kus Plastu              15:7

Víťaz ceny spirit of the game : Kus plastu - gratulujeme :-)

 

 

Created by ryska