You are here

Manic Miner (Priechod, 14.-15.8.2021)

Tím U.F.O.Špačince reprezentovali: Tomáš Lehuta, Samuel Strečanský, Martin Uhlík, Samuel Kosmál, Samo Kukan, Ondrej Lietavec, Jozef Horváth, Matej Lietavec a ako  podpora z tímu SkyUP za nás hral PeťoKováč. Ďalšími hráčmi na občasnú výpomoc boli Ivan Sekera, Miška Sekerová, Dominika Horváthová a Baša Šišková

Povedať, že tento turnaj bol prvým nielen v tomto roku, ale aj takmer po roku, je priam neuveriteľné. Žiaľ, je to tak a pandémia obmedzila športové súťaže aj tento rok. O to viac sme sa všetci tešili, že si konečne súťažne zahráme aj proti iným tímom.

V sobotu sme hrali prvý zápas až po deviatej, a tak nebolo treba vyrážať veľmi skoro. Všetko sme stihli prísť včas a na prvý zápas sme boli všetci nachystaní. Úvodný zápas sme hrali proti tímu Renegades. Začiatok bol z našej strany katastrofa. Po chvíli sme prehrávali 0:4. Ani nie, že by to bolo také zlé, ale bolo. Hlavne naše nepresné prihrávky dávali súperovi šancu všetko potrestať. V priebehu zápasu sme sa však zlepšovali, žiaľ, náskok súpera bol dostatočný na to, aby si už výhru udržal. Prehrali sme 6:8 avšak mali sme pocit, že ak by zápas trval ešte dlhšie, zvládli by sme ho. Druhý zápas sme hrali proti Outsiterz Classic. Zo začiatku to bolo celkom vyrovnané. Súper dal bod, my sme dali bod, súper dal bod, my sme dali bod.... Potom sa nám podarilo otočiť na 3:2 a zase sme sa doťahovali po bode na 3:3 a 4:3. Následne sme dobrou obranou utiekli o dva body na 5:3. Súper síce znížil na 5:4, no my sme si dvojbodový náskok udržiavali na 6:4 až sa nám podarilo odpútať o tri body na 7:4. Hru sme mali pod kontrolou a zápas sme nakoniec vyhrali 7:5. Našim tretím súperom bol tím Full Grass. Ešteže sme pred zápasom nevedeli, že je to výberový tím, ktorý v roku 2020 tento turnaj vyhral, pretože by sme asi hrali s rešpektom. Našťastie sme sa to dozvedeli až v záverečnom kolečku po zápase. Zápas to bol však nesmierne vyrovnaný. Najskôr sme prehrávali 0:1, ale skvelou hrou sme štyrmi bodmi v rade otočili na 4:1. Súper sa však nevzdával. Bodmi na 4:2, 4:3, 5:3, to dotiahol až na remízových 5:5. Následne sme dali bod na 6:5 a útočil súper. Po našej obrane sme zobrali timeout a už sme to na istotu dohrali na konečných 7:5. Už spomínaná informácia, že sme porazili víťaza minulého ročníka bol len čerešničkou na torte. Prezradíme, že tím Full Grass nakoniec vyhrali našu skupinu, pretože prehrali iba s nami. Štvrtý zápas dňa sme hrali proti tímu Kus Plastu. Zo začiatku to bolo celkom fajn 0:1, 1:1, 1:2 až sme zrazu prehrávali 1:4. Síce sme znížili na 2:4, no súper znova utiekol až na 2:7. Troška sme museli zlepšiť hru a to sa nám podarilo. Tromi bodmi sme znížili na hrateľných 5:7. Hru sme mali oveľa lepšiu, znova sme mali disk my, ale namiesto zníženia na 6:7, klaxón ohlásil koniec zápasu, my sme disk stratili a zápas prehrali 5:8. Náš posledný zápas dňa a piaty v poradí bol proti zahraničnému tímu z Maďarska LOL Mixed. Tu nám nevychádzalo takmer nič. Zbytočné naše chyby a straty disku spôsobili našu prehru 2:9. Prvý hrací deň bol za nami. Napriek prehrám sme mali dobrý pocit. Jasné, že prehry mrzeli, ale naša hra mala hlavu aj pätu. Iba zbytočné dropy nás stáli víťazstvá. Vedeli sme, že i keď sme tri zápasy prehrali, mali sme na to minimálne dva z nich vyhrať, nebyť chýb a straty koncentrácie v koncovkách. Obsadili sme 5.miesto v skupine. Nič to v ďalší deň to bude lepšie. 

V nedeľu sme nastúpili na úvodný zápas dňa proti tímu KEFEAR z Košíc. Mali veľa hráčov, ktorí sa nebáli behať a trochu sme sa obávali, aby sme im stačili. Našťastie sme stačili a hneď od úvodu sme vyhrávali 3:0. Súper následne znížil na 3:1, no my sme opäť z ďalšieho protiútoku zvýšili na 4:1. Po pár bodoch bolo 5:2. Darilo sa nám, naša obrana bola skvelá a neustále sme ju menili, čím sme súperovi sťažovali prispôsobenie obrany. Zrazu sme vyhrávali 13:2. Zápas sme mali plne pod kontrolou a vyhrali sme nakoniec 17:3. (Aj keď v oficiálnych výsledkoch nám dali 14:3. Ale to je určite zle lebo po 15 bode sme sa dohadovali či je max. počet bodov 15 alebo sa hrá ďalej a Keso oznámil, že hrá sa ďalej).

O konečné deviate miesto sme hrali proti tímu Outsiterz Classic. Súper, ktorého sme včera porazili sa však nemienil vzdať. Prvý bod sme dali my a bolo 1:0. Následne to bolo veľmi vyrovnané 1:1, 2:1, 2:2. Potom sme však trochu zaspali a súper zrazu vyhrával 2:5. Následne sa vývoj zápasu vyvíjal nasledovne: 3:5, 3:6, 5:8, 6:8, 7:8 a my sme zacítili šancu na obrat. Súper bol však proti a opäť navýšil o dva body na 7:9. Stále sme nedokázali zápas zlomiť. 8:9, 8:10 až sme opäť znížili na 9:10. Dali sme bod a čakali sme na pool. A vtedy sa to stalo: Kesovi sa podaril pooldrop. My sme to potrestali na 10:10 a bolo vyrovnané. Následne sme dali ďalší bod na 11:10. Ďalšou obranou sme mali možnosť navýšiť skóre o dva body, ale ukážkovým Ondrovým dropom pred zónou sme o ňu prišli. Outsiteri tak trestali a opäť vyrovnali na 11:11. Klaxón ohlásil koniec zápasu a to znamenalo, že sa hrá do 12. Disk sme mali my a nakoniec sa nám v universe pointe podarilo vyhrať 12:11. Neskutočný zápas. Nezlomili sme sa ani za stavu, keď sme prehrávali o tri body. Skvele sme bránili osobnou obranou, keďže sme usúdili, že hrať zónu proti najlepšie vyhádzaným hráčom nemá zmysel a celkovou bojovnosťou sme to zvládli. Náš najlepší zápas turnaja. Konečné deviate miesto je slabou náplasťou, obzvlášť za pokazenou sobotou. Síce výsledok nie je nič moc, ale hra bola dobrá. Malé individuálne chyby jednoducho v takýchto zápasoch rozhodujú. 

 Výsledky tímu:

U.F.O. Špačince- Renegades        (6:8)

U.F.O. Špačince- Outsiterz Classic    (7:5)

U.F.O. Špačince- Full Grass        (7:5)

U.F.O. Špačince- Kus Plastu        (5:8)

U.F.O. Špačince- LOL Mixed        (2:9)

U.F.O. Špačince- KEFEAR        (17:3)

U.F.O. Špačince- Outsiterz Classic    (12:11)

 Celkové výsledky:

1. Iron Horse

2. Full Grass

3. LOL Mixed

4. Outsiterz

5. LOL Open

6. North Side

7. Renegades

8. Kus Plastu

9. U.F.O. Špačince

10. Outsiterz Classic

11. Baník Lásky

12. KEFEAR

 

Spirit of the game: Outsiterz

 

VÝSLEDKY:

https://www.outsiterz.org/mm21/schedule.htm

 

Ondrej

Created by ryska