You are here

Medzinárodný deň detí ( Špačince, 01.06.2016 )

U.F.O.Špačince už dlhšie uvažovalo, že pripraví pre deti zo ZŠ jedno zo stanovíšť pri príležitosti dňa detí. Cieľ akcie bol jasný. Oboznámiť deti so športom frisbee, budovať informovanosť o našom športe, ukázať im základné hody, princíp hry a pripraviť si pôdu aby sme od nového školského roku znova úspešne rozbehli krúžok, ktorý nám v minulosti priniesol polovicu súčasného kádra. Už od rána nám počasie prialo a tak sme začali s prípravou jednotlivých stanovíšť. Všetko sa uskutočnilo v areály ZŠ na ihrisku  kde sme pripravili tri rôzne disciplíny. Hádzanie disku a skúšanie si rôznych hodov, hod na presnosť do pripraveného otvoru a hod na diskgolfový kôš.

Žiakov sme mali rozdelených na dve skupiny: 1. a 2. stupeň. Prekvapilo nás, aký záujem sme vyvolali v oboch týchto skupinách. Mnohí žiaci sa ochotne zapojili a vyskúšali si všetky stanovištia. Samozrejme každý aktívny účastník dostal aj malú odmenu. Či už to boli klubové nálepky, odznaky alebo lízatko, malý darček potešil každého. No nás potešilo, že už po krátkej chvíli bolo vidieť, ako sú niektorí žiaci šikovní. Hodiť forehand na prvý pokus hneď po ukázaní alebo krásne dlhé hody nie sú takou samozrejmosťou ako by sa každému mohlo zdať.

Poobede sme sa presunuli do materskej škôlky, kde sme chceli odovzdať pani riaditeľke a hlavne deťom diskgolfový kôš a niekoľko diskov. Deťom sme ukázali ako sa diskgolf hrá a prvý kto im to aj prakticky predviedol boli pani učiteľky. Hneď po nich si to vyskúšali všetky deti. Pani učiteľky mali detičky veľmi dobre zvládnuté, pretože chodili pekne koordinovane, jeden po druhom a bolo vidieť, že sú veľmi disciplinované. Počas toho ako sa deti skúšali trafiť do koša sme ešte vysvetlili pani učiteľkám ako s košom manipulovať, ako ho zložiť, a ako viesť deti k správnemu postoju pri hádzaní a ďalšie dôležité informácie. Prisľúbili nám, že budú trénovať a naučia sa hrať diskgolf, potom nás zavolajú a všetko nám predvedú, no čo sa už teraz tešíme.

Po návšteve škôlky sme mali aj náš pravidelný tréning. A zrejme mala naša návštevy školy úspech. Prišlo 9 žiakov, ktorí boli hladní po frisbee. Náš tréner Jozef sa im venoval a po krátkom daždi s nimi absolvoval prvý nefalšovaný tréning.

Created by ryska