You are here

Memoriál Braňa Mašuru ( Levice, 07.02.2016 )

07.02.2016 sa tím U.F.O. Špačince zúčastnil nultého ročníka fun turnaja na počesť jedného zo zakladateľov tímu Outsiterz, Braňa Mašuru. Turnaj sa odohral v športovej hale v Leviciach. Tím U.F.O. Špačince reprezentovali: Bibiána Pinkasová, Soňa Kubišová, Michaela Rafajová, Tomáš Lehuta, Ivan Sekera, Jozef Horváth, Ondrej Lietavec, Matej Peterka, Martin Uhlík, Samuel Strečanský a Milan Hajšo. Turnaja sa zúčastnilo osem tímov, ktoré boli rozdelené do dvoch skupín, skupiny A a skupiny B. V skupine A sa tím U.F.O. Špačince stretol vo vzájomných zápasoch s tímami Golden Ants, Outsiterz Redefined a s tímom Kus Plastu. V skupine B prebiehali vzájomné zápasy medzi tímami Baník Lásky, Outsiterz, Storm a jediným zahraničným zástupcom, tímom Hallodigaz-e.

Pre U.F.O. Špačince bol prvým súperom tím Outsiterz Redefined. Tím síce aktívne nepôsobí na slovenskej frisbee scéne, zúčastňuje sa väčšinou fun turnajov, kde ale dlhoročné hráčske skúsenosti posúvajú väčšinou tím na popredné priečky týchto turnajov. O to lepší bol pocit, keď sa podarilo Outsiterz Redefined zdolať a U.F.O. Špačince skončilo zápas výhrou 12:10.

Druhým súperom v základnej skupine bol tím Kus Plastu Senica. Tím nastúpil v omladenej zostave s veľkým počtom nových hráčiek a hráčov, ktorí s veľkou bojovnosťou a oduševnením, bojovali o každý jeden bod. Napriek tomu, že zápas skončil 22:7 v prospech tímu U.F.O. Špačince, za svoj výkon si zaslúžia veľkú pochvalu.

Posledným zápasom v základnej skupine bol zápas s tímom Golden Ants. Zápas bol veľmi napínaný, pravidelne sa striedalo doťahovanie náskoku jedného až dvoch bodov na oboch stranách. V poslednej minúte zápasu svietilo na skórovacej tabuli skóre 13:13 a rozhodli až posledné sekundy zápasu. Doslova a do písmena tím U.F.O. Špačince skóroval v poslednej sekunde a zápas vyhral 14:13.

Po odohratí základných skupín sa U.F.O. Špačince dostalo do krížového zápasu s tímom Baník Lásky, ktorý skončil v skupine B na druhom mieste. Zápas bol veľmi dôležitý, nakoľko prípadné víťazstvo znamenalo postup do samotného finále. Celý priebeh zápasu bol o doťahovaní sa náskoku súpera o jeden, dva, dokonca až tri body, ktoré sa vždy podarilo tímu U.F.O. dotiahnuť. Najnapínavejší bol záver zápasu, kedy po odznení ,,konca zápasu,, bol nerozhodný stav 14:14 a čakalo sa na dohratie posledného bodu, ktorý rozhodol o postupujúcom do finále. Bohužiaľ sa tím U.F.O. Špačince, napriek snahe každého jedného hráča, dočkal prvej prehry na turnaji 14:15.

Vyvrcholením dňa bol nakoniec zápas o konečné 3.miesto, kde bol posledným súperom tím Storm. Štart do zápasu bol vynikajúci a pri skóre 3:0 v neprospech súpera, si tím Storm zobral ,,time,, na skoncentrovanie sa a prípadný rýchly návrat do hry. U.F.O. nepoľavovalo zo svojej výkonnosti, a tak sa v priebehu hry dostalo až do náskoku 12:6 z ktorého nepoľavovalo a zaslúžene si po výhre 21:13 vybojovalo konečné 3.miesto.

Celkové výsledky zápasov:

U.F.O. Špačince - Outsiterz Redefined 12:10

U.F.O. Špačince - Kus plastu 22:7

U.F.O. Špačince - Golden Ants 14:13

U.F.O. Špačince - Baník Lásky 14:15

U.F.O. Špačince - Storm 21:13

Cenu Spirit of the game vyhral tím Outsiterz Redefined.

U.F.O. Špačince odchádzalo z turnaja s veľkou spokojnosťou, napriek prehre o jeden bod v boji o účasť vo finále. Organizácia turnaja bola vynikajúca po každej stránke, ďakujeme tímu Outsiterz za pozvanie a tešíme sa na ďalší ročník tohto turnaja :-)

Michaela Rafajová

 

Created by ryska