You are here

Halové majstrovstvá Slovenskej republiky v kategórii open ( Hlohovec, 10.-11.02.2018 )

Prvým dôležitým turnajom v každom začínajúcom roku sú už štandardne Halové Majstrovstvá Slovenskej republiky. Uplynulý víkend (10.-11.2.2018) sa tak všetci desiati úspešní kvalifikanti stretli v Hlohovci ,aby si zmerali sily a rozhodli o Majstrovi na rok 2018. Špačince opäť nechýbali a v počte 11-tich hráčov chceli potrápiť súperov.

Tím U.F.O. Špačince reprezentovali: Bibiána Pinkasová, Soňa Kubišová, Michaela Rafajová, Tomáš Lehuta, Ivan Sekera, Ondrej Lietavec, Peter Kukan, Michal Kšinant, Samuel Kukan, Samuel Strečanský,  Martin Uhlík, za tím Outsiterz hral Matej Lietavec. Ako podpora prišli aj Sabína Hluchová, Milan Hajšo a Zdeno Lehuta.

Úvodný zápas sme nastúpili proti tímu Paskudy. Začiatok bol opatrný z oboch strán a tímy sa doťahovali po bode. Z priebehu 0:1, 2:3 až na 4:3 pre nás, to bolo rozbehnuté na napínavý zápas. Následne sme však stratili koncentráciu, kopili chyby a súper otočil vývoj stretnutia, až nám utiekol o niekoľko bodov. Polčas sme prehrali hrozivo 5:11. Po prestávke sme sa vrátili k našej hre a opäť to bolo ako na vážkach. Doťahovali sme sa po bodoch, raz na jednej, potom na druhej strane. I keď bol druhý polčas vyrovnaný, náskok súpera sme stiahnuť nedokázali a prehrali sme 11:17.

Náš druhý zápas bol proti tímu Baník Lásky. Súper bol veľmi rýchly a presný v hodoch, čo nám od začiatku robilo problémy. Po pár minútach sme prehrávali 1:4 a polčas sme prehrali dokonca 3:9. Ani po polčase sme nedokázali súpera dostať pod tlak. A vďaka jeho rýchlym a vysokým hráčom sme im nemohli konkurovať. Ďalšia prehra 10:17 bola na svete.

Naším tretím súperom boli chalani z Northside. To už bolo podstatne vyrovnanejšie. Pre zmenu sme vyhrávali 3:1 my, a počas celého polčasu sme viedli vždy o jeden až dva body. Pred prestávkou ešte súper sporným tipom do zóny znížil na polčasových 9:8.  Po polčase hra pokračovala obdobným spôsobom, a aj keď sme robili veľa chýb, stále sme si udržiavali tesné víťazstvo. Priebeh zápasu 14:12, 14:14, 15:14 nám stále dával šancu na víťazstvo. Záver nám však nevyšiel podľa predstáv a chybami sme sa pripravili o víťazstvo. Prehrali sme 15:17.

Posledný skupinový zápas proti Expendables už nemohol nič zmeniť a bolo jasné, že skončíme na poslednom mieste. Napriek tomu sa nám hralo veľmi dobre. Súperov tím bol zložený zo starších skúsených hráčov, o ktorých sme si mysleli, že to postavia na dobrej pozičnej hre bez náročného behania. Opak bol však pravdou. Zápas bol veľmi behavý, a ani do štvorice sa nám nepodarilo zvíťaziť. Výsledok katastrofa. Štyri zápasy, štyri prehry neveštili nič dobré. Aj keď teoreticky sme mohli ešte skončiť na piatok mieste, v nedeľu by sme však museli všetko vyhrať.

V nedeľu hneď zrána nás čakal tím Mental Dicsorders. Tím, ktorý netreba predstavovať však neprišiel vo svojej štandardnej zostave, čo nám dávalo nádej na víťazstvo. Prvý polčas to ako tak išlo. 0:1, 4:4 a prehraný polčas 6:7 ešte vyzeral nádejne. Oba tímy robili chyby, oba tímy vedeli hrať, ale išlo to z oboch strán veľmi namáhavo. Za stavu 11:12 sme však zabrali a otočili na 13:12. Minútu pred koncom sme zobrali timeout a potom sme to takticky prehádzali až ku konečnému víťazstvu. 13:12.

V ďalšom zápase nás opäť čakali Northside. Tentokrát sme si verili viac, vedeli sme, že ak obmedzíme školácke chyby, mohlo by to dopadnúť dobre. Polčas sme prehrali 5:8 a už sme tušili, že to nebude také ľahké. Chýb sme sa nevyvarovali a tak sme logicky prehrali 12:18, keď súperovi vyšlo pár skvelých útokov. Takto sme sa dostali až k nášmu poslednému zápasu v boji o konečné siedme miesto. Tu nás čakali Discredit. Tím, ktorí počas roka takmer nesúťaží a absolvuje iba halové Majstrovstvá, je však v hale veľmi silný. Má veľa skúsených behavých hráčov a to neveštilo nič dobré. Spočiatku sme ako tak stíhali a polčasový výsledok 6:8 nebol až taký zlý. No keďže sme sa ani potom nevzchopili, prehrali sme 15:18 a obsadili konečné ôsme miesto.

Z tohto pohľadu nemôžeme turnaj hodnotiť ako úspešný. Je síce pravda, že sme mali nováčikov a aj tri baby, z ktorých vždy jedna hrala čo nám vo väčšine prípadov práve nepomáhalo keďže formát turnaja bol OPEN a iba málo tímov malo vôbec babu v tíme. Súperovi hráči boli rýchly a mali aj výškovú prevahu čo neuľahčovalo situáciu ani našim chlapom, avšak nie toto boli hlavné dôvody nášho výsledku. I keď sme vedeli ako hrať a čo robiť, priveľa osobných chýb nám neumožnilo dosiahnuť lepší výsledok. Musíme sa z toho poučiť, zapracovať na zmene a zrejme to budeme musieť prehodnotiť v rámci klubu, kde bude potrebné prijať nejaké opatrenie na zvrátenie tohto stavu.

Od svojho vzniku sa snažíme dostať na úroveň top tímov SR, ktorými Mental Discorders a Outsiterz určite sú. Dovedna majú možno 95% všetkých SR titulov a paradoxne tieto dva tímy skončili pod nami. Na deviatom a desiatom mieste. Malou útechou nám môže byť aspoň to, že sa skončili lepšie ako oni :-) :-) Na to, že MD hral iba v piatich hráčoch bez striedania a dokonca s nováčikom, alebo že TOP hráči Outsiterz išli na špičkový turnaj do Maďarska a tu štartovala iba ich juniorská základňa netreba zbytočne upozorňovať. Každopádne kvalifikácia NA HMSR bude nadupaná špičkovými tímami. U.F.O. Špačince, Mental Discorders, Outsiterz, Discredit, Norhtside, KEFEAR,......

Keďže nebolo možné nájsť počas celého turnaja správny pomer taktiky, zručnosti a umenia osvedčilo sa to nekomplikovať. Nebolo čo stratiť a tak sme hrali podľa hesla:

 

„Hraj jak víš! Rob čo móžeš!“

 

Výsledky tímu:

U.F.O. Špačince - Paskudy                          (11:17)

U.F.O. Špačince - Baník Lásky                    (10:17)

U.F.O. Špačince - Northside                        (15:17)

U.F.O. Špačince - Expendables                   (12:15)

U.F.O. Špačince - Mental Discorders           (13:12)

U.F.O. Špačince - Northside                        (12:18)

U.F.O. Špačince - Discredit                         (15:18)

Celkové výsledky:

1. Baník Lásky

2. Iron Horse

3. Kus Plastu

4. Paskudy

5. Expendables

6. Northside

7. Discredit

8. U.F.O. Špačince

9. Mental Discorders

10. Outsiterz

 

Ondro L.

 

 

 

 

 

Created by ryska