You are here

Majstrovstvá Slovenskej republiky v kategórii MIX na tráve ( Veľké Kostoľany, 23. - 24.07.2022 )

Tak ako bolo ťažké po dlhom období zorganizovať turnaj, tak komplikované bolo pre tímy vyskladať potrebné zostavy. Nakoniec sa na turnaji zišlo 5 tímov, a tak boli Majstrovstvá Slovenska zúžené do jedného hracieho dňa. Pre nás bolo veľmi pohodlné sa tohto turnaja zúčastniť, keďže sa odohrával ako sa hovorí „priamo za humnami“ no museli sme si pomôcť s tromi babami, ktorých máme nedostatok. Minulý rok sme z toho istého dôvodu na MSR-MIX ani necestovali. Táto skutočnosť nás síce dostala do pozície najnižšie nasadeného tímu, ale nakoniec všetko dobre dopadlo, partiu bojaschopných sme vyskladali a všetci sme sa už tešili na vybičované turnajové zápasy.

Tím U.F.O. Špačince reprezentovali: Jozef Horváth, Sabina Hluchová, Matej Janega, Soňa Kubišová, Samuel Kukan, Ondrej Lietavec, Tomáš Lehuta, Bibiána Pinkasová, Samuel Strečanský, Martin Uhlík, Viktor Králik a ako výpomoc z tímu NorthSide aj tri baby: Rebeka Fišanová, Tamara Maslíková a Katarína Zbončáková. Ďalšími našimi podpornými hráčmi boli Dominika Horváthová, Ivan Sekera, a Miška Sekerová so svojimi ratolesťami.

Hneď ráno nás čakal prvý súper OutsiterzA. Jeden z favoritov na celkové víťazstvo. Vstup do zápasu bol skvelý. Premenili sme náš útok a tešili sme sa na pekný zápas. Žiaľ našimi, priam zbytočnými chybami sme následne dostali 5 bodov v rade a hneď to bolo 1:5. Následne sme odohrali pár pekných minút a znížili sme na 3:5. Ďalší priebeh zápasu bol podobný. 4:6, 4:7 až na polčasových 4:8. Po polčase sme sa pokúsili skóre troška dorovnať. Súper dal bod na 4:9 no my sme vzápätí znížili na 5:9. Nehralo sa nám zle a cítili sme, že nám hra ide, avšak súper trestal každú našu nepresnosť. Čoraz riskantnejšie prihrávky sa nám vypomstili a keďže sme už skórovať nedokázali súper s prehľadom vyhral 5:13.

Naším druhým súperom v skupine boli opäť Outsiterz avšak tentoraz ich B-čkový tím. Zaujímavá stratégia, keďže v tíme hrali A-čkový hráči, starí harcovníci, ktorí majú odohratých viac rokov ako je vôbec vek niektorých našich hráčov. Niektorí z nich sú dokonca tohtoročný majstri Európy a zároveň 8. z majstrovstiev sveta. Našťastie však boli doplnení o mladších hráčov, a tak sme nevešali hlavy. Začali sme dobre a opäť sme premenili náš prvý útok. Súper však hneď dorovnal a bolo 1:1. Následne zvýšili na 1:2 a my sme museli súpera naháňať. Vyrovnali sme na 2:2 a čo je lepšie dokonca otočili v náš prospech na 3:2. Ďalší priebeh zápasu bol priam učebnicový. I keď bolo niekoľko turnoverov, každý si premieňal svoj útok. 3:3, 4:3, 4:4, 5:4, 5:5, 6:5, 6:6, 7:6, 7:7 a zrazu ohlásený koniec zápasu. Dohrával sa teda bod a výhoda útoku bola na našej strane. Vedeli sme, že nemôžeme stratiť disk a bolo iba na nás ako sa s tým vysporiadame. Našťastie sme to zvládli. Vyhrali sme 8:7 a zaznamenali sme naše prvé víťazstvo na turnaji.

Polovica skupinových zápasov bola za nami. Bol čas obedu a do ďalšieho zápasu sme mali 1,5 hodiny. Išli sme teda do miestnej pizzérie, kde všetko hrozne trvalo. Prvé jedlo nám doniesli po jednej hodine čakania iba 15minút pred zápasom s tímom NorthSide. No nič, tí šťastnejší si to nechali zabaliť a utekali na ihrisko vzdialené asi 600m s tým, že sa musia ešte pripraviť na zápas (prísť na ihrisko, obliecť dresy, kopačky, nachystať vody, atď.). Tí nešťastnejší, ktorým jedlo priniesli až v čase konania zápasu museli čakať. Samozrejme chvíľu sme meškali. Tá časť hráčov čo bola na ihrisku už skôr nastúpila, a ako sme postupne prichádzali začali sme sa zapájať do hry. Nevieme či toto zohralo významnú úlohu. Nastúpiť na zápas bez rozcvičky, zapájať sa v priebehu hry a s prázdnymi žalúdkami nebolo ono, no každopádne úvod zápasu sme vôbec nezvládli. Ani nevieme ako a už od úvodu sme prehrávali 0:4. Našťastie sme sa spamätali a znížili sme na 1:4. Hra sa trocha vyrovnala a mali sme pocit, že by to mohlo ísť. Súper zvýšil na 1:5 no opäť sme znížili na 2:5. Následne bolo 2:6 a znova sem znížili na 3:6. Ďalší vývoj zápasu bol 3:7, 4:7 až na polčasových 4:8 kedy sme prehrávali o štyri body. Hrali sa dlhé body, a tak po polčase veľa času nezostávalo. Stihli sme ešte znížiť na 5:8, no to bolo všetko. Škoda toho zbabraného úvodu, mohlo to byť trošku dramatickejšie.

Našim posledným skupinovým súperom bol Baník Lásky z Prievidze. Organizátori tohto turnaja s naozaj kvalitným silným tímom. Úvod bol značne nervózny a na prvý bod sme čakali naozaj dlho. Mnoho turnoverov na oboch stranách hráčov značne vyčerpávalo a ani jednému z tímov sa nedarilo skórovať. Po viac ako štvrť hodine otvorili zápas úvodným bodom práve Prievidžania. Hneď na to pridali druhý a prehrávali sme 0:2. Síce sa nám podarilo znížiť na 1:2, súper znova utiekol a tromi bodmi v rade zvýšil na 1:5. Tu sme znova z brali a vyrovnali hru. Znížili sme na 2:5. Súper navýšil na 2:6 a my sme opäť znížili na 3:6. Hra sa veľmi vyrovnala, a aj keď súper opäť skóroval na 3:7 nám sa podarilo znížiť na 4:7. Následne sme dali bod aj na 5:7 a keďže už bolo po zápase nedalo sa nič robiť.Prehrali sme tesne 5:7 no ktovie ako by to dopadlo keby hráme troška dlhšie.

Skupinové zápasy sa týmto naplnili a naším krížovým súperom v boji o postup do finále bol víťaz skupiny NorthSide, ktorý vyhral všetky zápasy. Po zvážení všetkých okolností sme sa však rozhodli zápas vypustiť. V poslednej dobe tu panujú naozaj kruté podmienky. Nepršalo hádam dva mesiace, denné teplotné rekordy už všetkých ubíjajú a hrať v takýchto podmienkach kedy bola teplota v tieni nad 36°C a na ihrisku ani nehovoriac sa podpísali aj na nás. Posledné zápasy, ktoré sme hrali tesne za sebou tak tomu iba dopomohli. Baby boli značne unavené z tepla, ktoré tu panovalo a niektoré už dostávali zimnicu. Mali sme oprávnené obavy z úpalu a možného kolapsu čo sme nechceli podceniť a preto sme so súperom dohodli túto alternatívu. Víťazstvo v zápase bolo menej pravdepodobné ako prehra a dlhší odpočinok pre našich hráčov znamenal lepšie zotavenie pred posledným zápasom o tretie miesto. Bezpečnosť je vždy na prvom mieste. Dlhšia prestávka padla naozaj vhod. Ako na zavolanie sa zatiahla obloha a necelú polhodinku aj spŕchlo. Nebolo to však nič extra. Nebyť silných bleskov, ktoré prerušili krížový zápas nedošlo by ani k posunutiu harmonogramu. Pravidlá sú však nekompromisné, v daždi sa bežne hrá. Ak sú ale blesky, tak zápasy sa prerušia a môžu začať až polhodinu po poslednom zablysknutí sa. Napriek tomuto neočakávanému posunutiu zápasov sme nastúpili do boja o tretie miesto proti tímu Baník Lásky.

Opäť sa vyčasilo, začalo svietiť slnko a ani sme neverili, že pred chvíľou spŕchlo. Zápas začal opatrne. Súper skóroval no my sme hneď na to vyrovnali na 1:1. Znova súper navýšil a my sme opäť odpovedali bodom na 2:2. V ďalšom bode sme skvelou obranou získali disk a tentokrát sme vyhrávali o bod pre zmenu my. Súper však rovnako ako my predtým odpovedal bodom na 3:3. Neskutočne vyrovnaná hra bola predzvesťou kvalitného zápasu. Znova sme navýšili na 4:3, ale súper zabral a nielenže vyrovnal na 4:4, ale aj zvýšil svoj náskok na 4:5 a 4:6. V skvelej hre sa pokračovalo aj ďalej a ďalšími bodmi sme sa dostali až na polčasových 6:8. Po zmene strán znova zabodoval súper a vyhrával už o tri body v pomere 6:9. V ďalšom priebehu hry sa nám začalo dariť. Výborný footblock akoby nás naštartoval k obratu. Začali nám vychádzať dlhé hody a spolu so skvelou obranou sme sa sami nestačili diviť ako sa vyvíja skóre. 7:9, 8:9, 9:9 a zrazu bolo vyrovnané. Ohlásený koniec zápasu iba znamenal, že sa dohrá bod a hrá sa CAP+1, takže hráme do 11 bodov. Na naše šťastie bol koniec zápasu v našej réžii. 10:9 a konečných 11:9 bolo zavŕšením skvelého obratu v závere, kedy sme sériou piatich bodov otočili zo 6:9 na 11:9.

Krásne 3.miesto z Majstrovstiev Slovenska v MIXE sa tak stalo skutočnosťou. Nebyť tých poslabších úvodov zápasov z našej strany mohlo to byť ešte o kúsok lepšie. Napriek určitej nezohratosti s novými hráčmi, obrovskému teplu a podmienkam sme však zrejme dosiahli maximum na čo sme v daný deň mali. Baby skvelá hra, chlapi sa tiež nestratili, nikto sa nezranil, príjemne strávený deň s kopou skvelých zápasov zavŕšených bronzovou medailou na krku. Čo viac si priať.

Výsledky tímu:

U.F.O. Špačince- Outsiterz A (5:13)

U.F.O. Špačince- Outsiterz B (8:7)

U.F.O. Špačince- NorthSide (5:8)

U.F.O. Špačince- Baník Lásky (5:7)

U.F.O. Špačince- NorthSide (0:15) (NEHRALO SA - SKREČOVANÝ Z NAŠEJ STRANY)

U.F.O. Špačince- Baník Lásky (11:9)

 

Celkové výsledky:

1. Outsiterz A

2.NorthSide

3. U.F.O. Špačince

4. Baník Lásky

5. Outsiterz B

Spirit of the game: Baník Lásky

 

Ondro

Created by ryska