You are here

Manic Miner ( Priechod, 12.-13.08.2017 )

Náš obľúbený turnaj, Manic Miner, sa konal tradične aj tento rok, v malebnej dedinke Priechod, neďaleko Banskej Bystrice. Počasie bolo premenlivé, sem-tam svietilo slniečko, sem-tam sme mali aj nejaký vetrík. Turnaj nás tento rok prekvapil ( hlavne po minuloročných horúcich nociach ) až podozrivo nízkymi nočnými teplotami, na ktoré sa však vždy s výzvou v srdci tešíme. Na súpisku sa dostali tí najkvalitnejší hráči: Martin Uhlík, Bibiána Pinkasová, Soňa Kubišová, Peter Kukan, Tomáš Lehuta, Milan Hajšo a Samuel Strečanský. Na pomoc nám prišli, už takmer draftovaní hráči, posili z Golden Ants - Róbert Molnár a Karol Pajerský. Po prvých dvoch zápasoch sa pridali aj naše tajné zbrane Michaela Rafajová a Michal Kšinant.
Sobotu sme odštartovali veľmi rezko, v prvom zápase sme nastúpili proti tímu No Name, ktorý nás veľmi potrápil a záverečné skóre 4:13 hralo v prospech súpera. S hlavou hore a nádejou v prvú výhru sme sa tešili do ďalšieho zápasu. V druhom sobotňajšom zápase sme sa postavili proti Outsiterz Classic. Po tomto zápase sa zdalo, že naše prekliatie, ešte nevyhratého zápasu s nimi je skutočné. Po peknom spiritovom zápasíku sme si odniesli prehru 8:10. Čakali nás dva posledné skupinové zápasy. Prvý bol proti zahraničnému tímu, Peace Egg. Vetrík konečne trošku nabral sili, čo nám vyhovovalo a dočkali sme sa našej prvej výhry 10:4. Posledný zápas nás čakal s tímom Kefear. Po neistom začiatku z našej strany sa nám však podarilo zápas vyhrať so skóre 8:5.
V nedeľu nás čakal zápas, ktorý rozhodoval o tom, kto pôjde do prvej štvorky. Do cesty sa nám postavil tím Baník Lásky. Vedeli sme, že zápas nebude jednoduchý, tak sme si povedali pár motivačných slov a šli sme na ihrisko. Po nesmierne vyrovnanom zápase U.F.O. nakoniec triumfovalo a postúpili sme do prvej štvorky, pričom sa nám podarilo za stavu 8:6, pre Baník Lásky, otočiť a vyhrať 8:9. Semifinále nás čakalo s tímom No Name, ktorým sme chceli oplatiť porážku zo sobotňajšieho rána, no nepodarilo sa. Zápas sme prehrali 5:15, ale napriek tomu sme držali hlavu hore a tešili sa na zápas o 3. miesto opäť proti tímu Outsiterz Classic. Hádam ani netreba spomínať, ako veľmi sme chceli tentokrát vyhať a oplatiť nedávnu prehru. Navzdory nášmu úsiliu, skúsenosti a rozvaha súpera sa nezapreli a prehrali sme 8:7. Všetci sme si turnaj veľmi užili a dobre si zahrali.
Samuel Strečanský
 

 

Created by ryska